Grup Tinta

/Grup Tinta
Grup Tinta 2018-12-13T18:20:23+00:00

GRUP TINTA – GENERALITATI

Grupul tinta caruia ne adresam se imparte in urmatoarele 3 categorii de beneficiari:

1. Beneficiari de servicii educationale (300 persoane unice)

2. Beneficiari de servicii pentru accesul si mentinerea pe piata muncii (200 persoane unice)

3. Beneficiari de servicii pentru sustinerea antreprenoriatului (100 persoane unice)

Beneficiarii de servicii educationale (300 persoane) vor fi impartiti in:

a) 60 de persoane sprijinite pentru participarea la activitati de educatie timpurie (cu varsta de cel putin 3 ani dar care nu au atins varstainscrierii in invatamantul obligatoriu). In selectionarea copiilor care vor beneficia de aceste activitati se va pune accent pe cei de etnie roma, cei care nu au mers niciodata la gradinita, fara a fi neglijati cei care nu frecventeaza constant gradinita.

b) 180 de persoane ce vor beneficia de servicii educationale de prevenire a abandonului scolar (elevi inmatriculati in sistemul educational).In aceasta categorie vor fi incadrati cei care inregistreaza un numar ridicat de absente, cei care prezinta un risc ridicat de a abandona scoala, cei cu rezultate nesatisfacatoare in cadrul invatamantului obligatoriu.

c) 60 de persoane ce vor beneficia de servicii educationale de tip A doua sansa (persoane ce au abandonat invatamantul obligatoriu sau care nu au absolvit invatamantul obligatoriu si au cel putin 4 ani peste varsta de inmatriculare in invatamant);

Beneficiarii de servicii pentru accesul si mentinerea pe piata muncii (200 persoane) vor fi: persoane neocupate profesional (someri, casnici, persoane inactive) sau care lucreaza in gospodaria proprie in activitati agricole de subzistenta si care sunt apte pentru incadrare pe piata muncii. Acestia vor fi inclusi in programe de formare profesionala continua si ne propunem ca cel putin 185 dintre acestia sa  obtina o calificare, si cel putin 56 (30.2%) persoane dintre cei calificati sa fie etnici romi.

Beneficiari de servicii pentru sustinerea antreprenoriatului (100 persoane) vor fi persoane ocupate sau neocupate profesional care doresc sa demareze o activitate economica independenta. In procesul de selectionare a membrilor grupului tinta ce va participa la aceste activitati va fi prevazuta si o etapa de interviu in care potentialii membri sa isi prezinte motivele pentru care doresc sa infiinteze o firma, ce ii califica pentru deschiderea unei activitati economice etc.

Dintre beneficiarii de servicii de stimulare a accesului pe piata muncii ne propunem ca 105 de persoane sa fie ocupate profesional (75 depersoane sa beneficieze de un loc de munca si 30 de persoane sa demareze o activitate independenta), din care cel putin 32 sa fie romi (30.4%)